Przystawki ala finger food
6 zł/szt
-
Krewetki koktajlowe w ptysiu z sosem różowym i świeżą kolendrą
-
Świeży ogórek faszerowany musem z kraba z sosem Wasabi
-
Ryż oplatany wodorostami i świeżym łososiem z serem Philadelphia i kiełkami
-
Nadziewane kawałki żółtej papryki z pastą z ziołami
-
Figi faszerowane serem Feta z listkiem mięty
-
Kubeczki z ciasta filo z łososiem wędzonym
-
Roladki ze szpinakiem w sosie balsamicznym
-
Panierowane krążki sera koziego z orzechami
-
Kubeczki z ciasta filo nadziewane marynowanym indykiem w trawie cytrynowej z imbirem
-
Ruloniki z rostbefu z masą twarogową i gruszką
-
Kubeczki z ciasta filo nadziewane parfait z łososiem
-
Roladki z tortilli z kozim serem i papryką
-
Krążki z bakłażana i cukinii z pomidorem suszonym
-
Kabaczek zapiekany posypany soczewicą z sosem vinegrette
-
Czerwona cykoria nadziewana mascarpone
-
Mini caprese ze świeżą bazylią
-
Krążki naleśników ze szpinakiem, łososiem wędzonym i ziołowym dresingiem
-
Melon owinięty pieczonym rostbefem
-
Szparagi w grillowanej cukinii
-
Pomidorki cherry nadziewane pikantną pastą anchois
-
Paczuszki z bakłażana z pomidorkiem cherry dekorowane bazylią
-
Koreczki z serem pleśniowym, winogronami z pikantną pastą
-
Pieczarka nadziewana aromatycznym ryżem ziołowym
-
Krążki mozzarelli z pomidorkiem cherry
-
Kalifornijska śliwka nadziewana ricottą i migdałem
-
Kubeczki z ciasta filo z łososiem marynowanym w buraczkach z ziołowym dresingiem
-
Kubeczki z ciasta filo nadziewane ricottą
-
Mini caprese ze świeżą bazylią
-
Roladki z grilowanej cukini z fetą i oliwkami
-
Grissini owinięte plasterkiem grillowanej kaczki
-
Łódeczki z cykorii nadziewane szyjkami rakowymi oraz pikantną pastą serową
-
Eleganckie tartinki; dekorowane na pieczywie jasnym i ciemnym;
-
Z serem camembert i konfiturą
-
Z szyneczką, serem, ogórkiem i pomidorem
-
Z pasta z tuńczyka i kaparami
-
Z salami włoskim i korniszonem
-
Z kaczką i wiśnią koktajlową
-
Z krewetką , sos majonezowy i koprem
-
Z musem z łososia na pącie
-
Z wędzonym łososiem, koprem i cytrynką
-
Z pasztetem z dziczyzny i pistacjami
-
Z białym serkiem i awokado
-
Hummus na grzance
-
Z pastą jajeczną i szczypiorkiem
-
Z czerwonym kawiorem na jajeczku z przepiórką
-
Z wędzonym pstrągiem
Przystawki
od 10 zł do 28 zł/porcja
-
Carpaccio z ośmiornicy
-
Carpaccio z polędwicy wołowej
-
Carpaccio z kartofli z aromatem trufli
-
Carpaccio z tuńczyka
-
Carpaccio z buraka z serem bałkańskim i rukolą
-
Faszerowany sandacz w galarecie
-
Łosoś w galarecie
-
Karp w galarecie
-
Mus fois gra w kubeczkach z ciasta filo ze świeżą figą
-
Półmisek owoców morza: krewetki królewskie z kolendrą
-
Ostrygi zapiekane w masełku i bułeczce podawane na gorąco
-
Lobster
-
Pieczony Łosoś w cieście filo
-
Kawałki piersi z kaczki na chrupko z roszponką, rucolą i sosem balsamicznym
-
Tatar ze śledzia
-
Tatar z polędwicy wołowej
-
Tatar z tuńczyka
-
Okoń z rydzami marynowanymi w galarecie
-
Węgorz marynowany z pomidorami i porami
-
Jesiotr faszerowany, sos ramolade
-
Tatar ze świeżego tuńczyka z marynowanym imbirem i aromatem trufli
-
Sandacz gotowany w białym winie w lekkiej galarecie z sosem tymiankowym
-
Mule nowozelandzkie z czosnkiem i kolendrą gotowane w białym winie
-
Gęsie wątróbki, krojone w cieniutkie plasterki, przekładane smażonym jabłkiem i świeżą figą
-
Kuleczki ryzowe z krabami z sosem vinaigrette
-
Kalarepka w ciescie przekładana mozzarellą i pomidorami
-
Marchewki młode wydrążone z nadzieniem z sera mascarpone
Pólmisek warzyw grillowanych
12zł/100g
-
Papryka kolorowa, bakłażan, cukinia itp.
Warzywa surowe krojone podawane z dipami
półmisek 1kg/35zł
-
Seler naciowy
-
Marchewka karotka
-
Biała rzepa
-
Cykoria
-
Kalafior
-
Brokuły
-
Dip rokpolowy
-
Dip ze świeżych ziół
-
Dip salsa
-
Dip jogurtowy z czosnkiem
-
Dip guacamole
Sałatki
od 12zł do 16 zł/100g
-
Sałata ze świeżego szpinaku z pikantnym vinagrete z parmezanem
-
Salata z endywi kędzierzawej z bekonem
-
Rucola z parmezanem, sos balsamiczny
-
Sałatka z buraczków, z rodzynkami i jabłkami, marynowana cebulką w sosie vinegrete
-
Brokułowa z rocpolem
-
Grecka z serem feta
-
Carpacio z kartofli z trufli
-
Brokułowa z avocado
-
Salata z radicino z rodzynkami i orzechami wloskimi
-
Sałatka z awokado, kukrydzą i selerem naciowym w sosie słodkim
-
Sałatka z pieczonych buraków z avocado, pistacjami, pomidorami malinowymi i vinaigrette z porto
-
Sałatka warzywna z serem Feta, oliwkami i chrupiącą sałatą
-
Sałatka z liści szpinaku z owocami granatu, sosem balsamicznym i parmezanem
-
Sałatka Cezarska z grillowanym kurczakiem i dresingiem jogurtowo-śmietanowym z grzankami
-
Sałatka z buraczków z sałatą rukoli i rodzynkami
-
Sałatka z selera naciowego z ananasem, kukurydzą i sosem pikantnym różowym tysiąca wysp
-
Sałatka z owocami morza i sosem koktajlowym
-
Kozi ser w orzechowej skorupce na mixie kolorowych sałat z balsamico
-
Sałatka z avocado , serem pleśniowym i sałatą radicchio
-
Sałatka z cykorii z różowym sosem koktajlowym
-
Sałata radicchio z kawałkami kaczki i malinowym dresingiem
-
Sałatka radicchio z winogronami i dojrzałym serem gouda z ziarenkami zielnego pieprzu i melisa cytrynowa
-
Sałatka z soczewicy z marchwii i selera naciowego i olejem słonecznikowym
-
Sałatka z kolorowej papryki z sosem acetobalsamico
-
Chrupiące piersi z kaczki z mixem sałat z granatem, pomarańczą, grejpfrutem truskawkami i sosem malinowym
-
Sałatka z grillowanym kurczakiem, świeżymi warzywami w sosie imbirowo-sojowym
-
Sałatka z kolorowej fasoli z salsą pomidorową
-
Sałatka z pieczonej wołowiny z dodatkiem sosu sojowego
-
Sałatka z arbuza, sera fety i kiełków słonecznika
-
Sałatka z rukoli z grillowanym oscypkiem, słonecznikiem i żurawiną
-
Sałatka z pomidorów , kiełków z orzechami włoskim i dresingiem balsamicznym
-
Sałatka warzywna z ziołami, mango i avocado z sosem z musztardy francuskiej
Zupy
od 8 do 14 zł/porcja
-
Krem szparagowy
-
Chłodnik z jajkiem
-
Krem ze świeżych pomidorów z groszkiem ptysiowym
-
Zupa z młodych warzyw oraz zielonego groszku
-
Zupa fasolowa z bobem
-
Krem brokułowy
-
Krem z szyjek rakowych z migdałami
-
Zupa cebulowa
-
Krem z pomidorów z bazylią i parmezanem
-
Krem z białych warzyw z aromatem trufli
-
Barszcz czerwony
-
Żurek staropolski z kiełbasą i jajkiem
-
Zupa grzybowa
Dania główne
od 20zł do 90zł/porcja
-
Turbot w białym winie w sosie z czarnego kawioru podawany z carpacio z kartofli z truflami
-
Pstrąg po polsku z kurakmi, ziemniakami
-
Halibut w sosie maślanym z ziemniakami
-
Dorsz po karaibsku (rabalo) a’la carbena z ryżem
-
Węgorz w sosie koperkowym z ryżem lub młodymi kartoflami
-
Diabeł Morski w białym winie i świeżym tymianku z ryżem lub młodymi kartoflami
-
Sandacz po polsku z duszonymi warzywami
-
Sola w sosie z karpia
-
Filet Mignon z sosem maderowym i drążonymi ziemniakami
-
Jesiotr w sosie figowym
-
Polędwica w sosie pieprzowym z kluseczkami śląskimi
-
Stek z sarny w sosie figowym
-
Cielęcina po francusku
-
Piersi z kaczki na chrupko przekładane smażonym jabłkiem z ryżem
-
Kotleciki jagnięce w sosie rozmarynowym z kluseczkami
-
Roladki cielece w sosie z prawdziwków
-
Rawioli ze szpinakiem , mascarpone w sosie ze świeżych pomidorów z bazylią
-
Schab w sosie chrzanowym
-
Kurczak w sosie paprykowym
-
Sola w sosie lemonkowym
-
Kaczka po staropolsku w jabłkach w sosie malinowo-miodowym
-
Wołowina po burgundzku
-
Policzki cielęce w sosie maderowym
-
Eskalopki cielęce w sosie koperkowym
-
Naleśniki krespele z nadzieniem z pora w sosie pomidorowym
-
Gołąbki wegetariańskie nadziewane aromatyzowanym ryżem i warzywami
-
Papryki faszerowane ryżem i ziołami
-
Pierogi z kaczką – 10 szt./porcja
-
Pierogi z mięsem – 10 szt./porcja
-
Pierogi z kapustą i grzybami – 10 szt./porcja
-
Pierogi ruskie – 10 szt./porcja
-
Pierś z indyka w sosie żurawinowym
-
Kotleciki z indyka w panierce z płatków kukurydzianych
-
Eskalopki z indyka
Dodatki
5 zł/porcja
-
Ziemniaki opiekane
-
Puree ziemniaczane z koperkiem
-
Kluseczki śląskie
-
Kopytka
-
Ryż rozmaitości
Desery
Cena: od 4zł/szt lub porcja do 18zł/porcja
-
Tort Czekoladowy
-
Tort bezowy mocca
-
Tort bezowy z masą czekoladową i wiśniami z spirytusu
-
Tort makowy z masą kajmakową
-
Tort biszkoptowy z masą z owoców świeżych
-
Tarta lemonkowa
-
Tarta gruszkowa
-
Mus czekoladowy
-
Puchary lodowe z malinami i swieżą miętą
-
Mini babeczki z kremem waniliowym i malinami
-
Ciasto kaimakowe z orzechami wloskimi
-
Krajanka czekoladowa z aronią
-
Szarlotka
-
Strudel z jabłkami, migdałami, rodzynkami podawany z bita śmietaną lub lodami na gorąco
-
Sernik z kawałkami czekolady
-
Sałatka owocowa podawana w pucharkach
-
Florentynki
-
Podkówki
-
Tiramisu
-
Ptysie z kremem grand marnier
-
Ptysie z musem czekoladowym