......................................................

......................................................

......................................................

......................................................

......................................................

WIGILIA - oferta dla klientów indywidualnych

Ryby

  • Szczupak faszerowany
  • Łosoś w galarecie
  • Sandacz w galarecie
  • Karp w delikatnej galarecie z migdałami i rodzynkami
  • Karp po żydowsku
  • Pstrąg marynowany
  • Ryba po grecku
  • Śledzie; w oleju, w śmietanie, pod pierzynką z buraczków z jajkami; pikantny z rodzynkami; po japońsku;  na kruchej sałacie z leśnymi grzybami; z musztardą Dijon
*

Drób i mięsa

  • Kurczak w maladze
  • Indyk w maladze
  • Schab po warszawsku
  • Schab ze śliwką
  • Mostek cielęcy faszerowany
  • Pasztet z cielęciny z pistacjami
  • Pasztet z dziczyzny z marynowanymi grzybkami
  • Kaczka pieczona nadziewana po polsku
  • Indyk
*

Dania Gorące

Pierogi z kapustą i grzybami
Uszka z kapustą i grzybami
Uszka z grzybami
Krokiety z kapustą i grzybami
Paszteciki francuskie z kapustą i grzybami
Ravioli z makiem i bakaliami
Kapusta z grzybami i z grochem, olej rzepakowy
Bigos staropolski z borowikami
Karp smażony
Filet z mintaja w sosie imbirowym
Sola w sosie cytrynowym z dodatkami
Łosoś pieczony w sosie beszamelowym z ryżem

Sałatki

  • Jarzynowa
  • Śledziowa z ziemniakami
  • Ziemniaczana ze świeżym ogórkiem fasolką i sosem śmietanowym
  • Świąteczna z buraczków z rucolą i orzechów, sos vinegrete
  • Kutia z pszenicy z makiem, miodem i bakaliami
  • Sałatka z buraczków z rucolą i orzechami , sos vinegrette
  • Z selera naciowego z kolorową papryką ,kukurydzą , brzoskwinią
*

Zupy

  • Grzybowa z borowików z łazankami
  • Chrzanowa
  • Barszcz czerwony z buraczków ćwikłowych
  • Żurek z grzybami
*

Deser

  • Sernik wiedeński z brzoskwinią
  • Sernik lukrowany z rodzynkami
  • Sernik z czekoladą
  • Szarlotka
  • Pleśniak na kruchym cieście z bezą i konfiturami
  • Makowiec królewski z bakaliami
  • Tort makowy
  • Tort bezowy mocca
  • Tort bezowy z masą czekoladową i wiśniami
  • Piernik
  • Keks z bakaliami
  • Ciasto kajmakowe z konfiturami
  • Ciasto drożdżowe z kruszonką
  • Ciasto drożdżowe z kruszonką i nadzieniem różanym
  • Drobne ciasteczka świąteczne w kształcie półksiężyców , gwiazdek itp.
  • Strucla drożdżowa z makiem
  • Mini babeczki na kruchym cieście z masą makową
  • Mini babeczki na kruchym cieście z masą orzechową
  • Babeczki na kruchym cieście z kremem waniliowym malinami
  • Strudel jabłkowy z bakaliami , może być podawany na gorąco z bitą śmietaną

WIGILIA - oferta dla firm

Wersja I

Przekąski zimne: trzy do wyboru: 3szt./os.

Przekąski rybne

  • Szczupak faszerowany z rodzynkami
  • Karp w delikatnej galarecie
  • Karp po żydowsku z migdałami i rodzynkami w galarecie
  • Pstrąg marynowany
  • Śledzie w trzech smakach
    w oliwie, w śmietanie, pikantne po węgiersku

Przekąski mięsne

  • Pasztet z dziczyzny z marynowanymi grzybami
  • Schab ze śliwką
  • Pierś z indyka faszerowana wątróbką i bakaliami

Przekąski wegetariańskie; dwie-trzy do wyboru

  • Łódeczki z cykorii nadziewane ricottą z orzechem włoskim
  • Roladki ze szpinaku nadziewane serkiem z sosem balsamicznym i rodzynkami
  • Krążki bakłażana zapiekane w cieście z serem Feta, pomidorkiem cherry i świeżą bazylią
*

Dania gorące, serwowane z bemarów: dwa do wyboru

  • Kawałki kaczki w sosie balsamiczno-malinowym
  • Rolada z pangi z grzybami
  • Cielęcina w sosie z borowików
  • Pierogi z kapustą i z grzybami z barszczem czerwonym
  • Pieczeń ze schaby w sosie z przecieranych śliwek
  • Karp smażony
    oraz
  • Szynka z kością w całości krojona podawana z tartym chrzanem – cena do ustalenia.

Sałatki; dwie-trzy do wyboru

  • Sałatka ze świeżego szpinaku z parmezanem , sos vinegrette
  • Sałatka tradycyjna jarzynowa
  • Sałatka kartoflana z koprem i fasolką
  • Sałatka z buraczków z rukolą, rodzynkami, sos vinegrette
  • Kutia z pszenicy z bakaliami
*

Dodatki:

  • Kluseczki śląskie
  • Zapiekane ziemniaczki w ziołach
  • Ryż rozmaitości z warzywami
  • Pieczywo jasne i ciemne
  • Masło
  • Chrzan, ćwikła, grzybki marynowane
*

Desery trzy do wyboru; 3szt./os.

Tort makowy z masą kajmakową
Tort czekoladowy z wiśniami
Profitrole z masą czekoladową
Ciasteczka kajmakowe ze skruszonym orzechem włoskim
Mini babeczki z masą orzechową i makiem
Piernik
Makowiec królewski z bakaliami
Sernik lukrowany z skórą pomarańczową
Oraz
Patera owoców krojonych

Wersja II

Przekąski zimne

Przekąski rybne

  • Pulpety z karpie po żydowsku z migdałami i rodzynkami w galarecie
  • Śledzie w trzech smakach w oliwie, w śmietanie, pikantne po węgiersku

Przekąski mięsne

  • Pasztet z dziczyzny z marynowanymi grzybami
  • Mostek cielęcy faszerowany
*

Dodatki:

  • Pieczywo jasne i ciemne
  • Masło
  • chrzan, ćwikła, grzybki marynowane

Tartinki świąteczne

  • Ze schabem pieczonym i brzoskwinią
  • Z pasztetem i żurawiną
  • Na ciemnym pieczywie ze śledziem
*

Sałatki; 10dkg/os.

  • Sałatka tradycyjna jarzynowa
  • Sałatka kartoflana z koprem i fasolką
  • Sałatka z buraczków z rukolą, rodzynkami, sos vinegrette
*

Desery

  • Keks z bakaliami
  • Kruche mini tarty z kajmakiem i bakaliami
  • Strucle makowe, łamańce świąteczne
  • Sernik lukrowany ze skórą pomarańczy

Zdrowych i Spokojnych Świąt
życzą pracownicy

L.Zapart Catering