......................................................

......................................................

......................................................

......................................................

......................................................

WIELKANOC - oferta dla klientów indywidualnych

Drób i mięsa

  • Kurczak w maladze
  • Indyk w maladze
  • Schab po warszawsku
  • Schab ze śliwką
  • Mostek cielęcy faszerowany
  • Pasztet z dziczyzny
  • Kaczka pieczona nadziewana po polsku
  • Indyk w całości nadziewany
  • Schab ze śliwką
  • Pasztet z dziczyzny
*

Dania gorące

  • Pierogi z mięsem
  • Krokiety z kapustą i grzybami
  • Bigos staropolski z borowikami
  • Sola w sosie cytrynowym z dodatkami
*

Ciasta

  • Mazurek
  • Pascha
  • Baby wielkanocne
  • Ciasto drożdżowe z kruszonką i
  • konfiturami
  • Keks z bakaliami
  • Sernik wiedeński z brzoskwinią
  • Szarlotka
  • Tort bezowy
  • Tort śmietanowy z owocami
  • Tort czekoladowy
  • Królewski z bakaliami

Zupy

  • Żurek tradycyjny z białą kiełbasą
  • Chrzanowa z jajkiem
  • Grzybowa z borowików z łazankami
*

Ryby w porcjach

  • Szczupak faszerowany
  • Łosoś w galarecie
  • Sandacz w galarecie
  • Karp w galarecie `
  • Karp po żydowsku
  • Ryba po grecku
*

Ryby w całości

  • Łosoś
  • Sandacz
  • Szczupak
*

Jajka

  • Jaja faszerowane
  • Jaja w majonezie
  • Jaja z serowymi pastami
  • Jaja z czerwonym kawiorem
*

Sałatki

  • Jarzynowa
  • Śledziowa z ziemniakami
  • Jajeczna w sosie jogurtowym
  • Ziemniaczana ze świeżym ogórkiem, fasolką, sos śmietanowy
  • Świąteczna z buraczków z rucolą i orzechami, sos vinegrett

WIELKANOC - oferta dla firm

Wersja I

Przekąski zimne

  • Szczupak faszerowany z rodzynkami w lekkiej galarecie
  • Carpaccio z łososia wędzonego marynowane w imbirze
  • Sandacz w delikatnej galarecie z kaparami
  • Rolada z mintaja z pieczarkami
  • Pasztet z dziczyzny z marynowanymi kurkami
  • Roladki ze schabu nadziewane chrzanem
  • Galaretki z nóżek drobiowych
  • Pierś z indyka faszerowana wątróbką i bakaliami
  • Mostek cielęcy faszerowany
  • Kurczak faszerowany po polsku w maladze
*

Półmisek śledzi rozmaitości

  • w śmietanie
  • w oleju
  • pikantne z rodzynkami po węgiersku
  • na kruchej sałacie z grzybami leśnymi w musztardzie Dijon
*

Jajka dekorowane

  • Jajka z pikantnymi pastami serowymi
  • Jajka w majonezie z tuńczykiem
  • Jajka z sosem chrzanowym
  • Jajka z nadzieniem z łososia
*

Danie gorące

  • Szynka Podkomorzego podawana ze świeżym chrzanem i ćwikłą
  • Rolada z indyka w sosie żurawinowym
  • Schab pieczony w sosie z suszonych śliwek
  • Kawałki kaczki w sosie miodowo-balsamicznym
  • Bitki schabowe w sosie śmietanowo- chrzanowym
  • Białe kiełbaski smażone, podawane z cebulką
  • Zrazy cielęce w sosie z borowików
  • Filet z łososia w sosie koperkowym
  • Filet z soli w sosie limonkowo-porowym

Mini przekąski

  • Krążki z łososia wędzonego nadziewane pasta serową, skropione sosem cytrynowym
  • Roladki ze szpinaku nadziewane ricottą, sos balsamiczny z rodzynkami
  • Łódeczki z kolorowej cykorii z pastą i skruszonym orzechem włoskim
*

Sałatki

  • Sałatki świąteczna, jajeczna z kukurydzą
  • Sałatka śledziowa świąteczna z dodatkiem buraczków,
  • Sałatka z cykorii z orzechami włoskimi i serem Roquefort
  • Sałatka jajeczna ze szczypiorkiem, w sosie jogurtowym
  • Świąteczna z cykorii z serem roquefort, sos balsamiczny
  • Sałatka ziemniaczana ze świeżym ogórkiem, dodatkiem czerwonej cebulki
  • Sałatka nicejska z tuńczykiem
  • Sałatka świąteczna z dodatkiem buraczków, rodzynek, rukoli na mixsie kruchych sałat w sosie vinegrette
*

Zupa

  • Żur Staropolski z białą kiełbaską i jajkiem
  • Zupa chrzanowa z mini placuszkami ziemniaczanymi
  • Krem z pieczarek z natką pietruszki
  • Barszcz biały z grzankami
*

Dodatki

  • Pieczywo rozmaite jasne i ciemne, chleb, bułeczki bankietowe
  • Masło
  • Chrupiące opiekane ziemniaki
  • Kluseczki ziemniaczane śląskie
*

Ciasteczka koktajlowe i ciasta

  • Tort świąteczny –orzechowy lub migdałowy
  • Baby wielkanocne lukrowane w całości
  • Mazurek migdałowy, kajmakowy, czekoladowy, orzechowy z marcepanem krojony
  • Babeczki na kruchym cieście z masą migdałową i płatkami migdałowymi

Wersja II

Przekąski zimne

  • Szczupak faszerowany z rodzynkami w lekkiej galarecie
  • Łosoś w delikatnej galarecie z kaparami
  • Pasztet domowy podawany z sosem tatarskim
  • Mostek cielęcy faszerowany
  • Kurczak faszerowany po polsku w maladze
  • Roladki schabowe nadziewane chrzanem
*

Jajka dekorowane

  • Jajka z pikantnymi pastami serowymi
  • Jajka w majonezie
  • Jajka z sosem chrzanowym
*

Dodatki

  • Pieczywo rozmaite jasne i ciemne, chleb, bułeczki bankietowe
  • Masło
*

Ciasteczka koktajlowe i ciasta

  • Baby wielkanocne lukrowane w całości
  • Mazurek krojony: cytrynowy, migdałowy, czekoladowy
  • Kruche mini tarty z masą orzechową, kajmakową

Półmisek śledzi rozmaitości

  • w śmietanie
  • w oleju
  • pikantne z rodzynkami po węgiersku
*

Sałatki

  • Sałatki wiosenna; rzodkiewka,
  • pomidory, ogórek, jabłko, z kruchą sałatą, w sosie śmietanowym
  • Sałatka ziemniaczana z świeżym koprem
  • Sałatka świąteczna z kapusty pekińskiej z marynowanymi grzybami
  • Świąteczna z cykorii z serem roquefort, sos balsamiczny
  • Sałatka nicejska z tuńczykiem
*

Zupa (250 ml)

  • Żur Staropolski z białą kiełbasą

Zdrowych i Spokojnych Świąt
życzą pracownicy

L.Zapart Catering