......................................................

......................................................

......................................................

......................................................

......................................................

BANKIET – MENU SERWOWANE

POLSKIE

  • Płatki polędwicy marynowane w teryaki podane z sałatką z fenku
  • Żurek z białą kiełbasą
  • Kaczka po polsku z karmelizowanymi pomarańczami i wykwintnym malinowym sosem, tartymi kluseczkami z sałatką z czerwonej kapusty
  • Sernik z karmelizowaną gruszką
*
  • Befsztyk tatarski z wołowiny z jakiem przepiórczym
  • Krem z białych warzyw w aromacie trufli
  • Filet z pstrąga zapiekany z warzywami w sosie ogórkowo-koperkowym z zapiekanym puree
  • Szarlotka z bezą i sosem malinowym

MIĘDZYNARODOWE

  • Delikatne płatki langusty z szafranową galaretką ułożone na chrupiących szparagach
  • Bulion curry z trawą cytryną galangalem i liśćmi kaffiru zabielane mleczkiem koksowym
  • Comber jagnięcy z czarną soczewicą Beluga i sosem Marsala
  • Creme brulee podane z konfiturą z owoców leśnych
*
  • Terina Foi Gras podana z białym tostem i konfiturą z gruszki i truskawek
  • Zupa a la Bouillabaisse (zupa rybna)
  • Grtillowane polędwiczki z królika przełożone zielonymi szparagami z marchewkowym spaghetti i duszonymi smardzami
  • Szafranowa gruszka z mascarpone i pistacjami w miodowo pomarańczowym sosie
BUFET POLSKI

Bufet Zimny

  • Łosoś w delikatnej galarecie z kaparami
  • Śledzie w trzech smakach
  • Półmisek ryb wędzonych; pstrąg, makrela, łosoś bałtycki,
  • Talerz polskich wędlin podawane z piklami
  • Pasztet z dziczyzny z marynowanymi grzybkami
  • Roladki z indyka nadziewane wątróbką i suszonymi owocami z galaretką z Malagi
  • Roladki ze schabu nadziewane pastą chrzanową
  • Ozorki cielęce z papryką i szynką w galarecie
  • Kozi ser pieczony w orzechowej skorupce i pomidorkami cherry ułożone na sałacie z grzankami
  • Pomidorki cherry z pastą anachovies
  • Sałatka ze szpinaku z gorącym mango w aromacie balsamicznym
  • Sałatka ze świeżego selera naciowego z avocado i orzechami włoskami
  • Karmelizowane buraczki z sosem balsamicznym
  • Domowy smalec z cebulką
  • Deski polskich serów
  • Rozmaitości polskich chlebów i bułeczek
  • Sosy; reumolade
  • Dodatki; grzybkami marynowane, chrzan,  ćwikła

Dania Gorące

  • Zupa grzybowa z łazankami
  • Roladki cielęce w sosie porowym z kminkowymi kluseczkami
  • Kawałki pieczonego sandacza w sosie kaparowym z duszona cukinią na masełku
  • Kawałki gęsi po staropolsku z sosem z suszonych śliwek z kluseczkami kładzionymi
  • Pierogi z mięsem; z kapustą i grzybami; ruskie
  • Crespele z porami w sosie ze świeżych pomidorów
  • Warzywa pod beszamelem

Desery

  • Sernik z kawałkami czekolady
  • Strudel z jabłkami z musem z owoców leśnych
  • Mini babeczki z masą makowo-kawową
  • Trufle kokosowe; orzechowe i czekoladowe
  • Szarlotka

BUFET MIĘDZYNARODOWY
Bufety Tematyczne

Anglia

  • Pasta z tofu i papryki
  • Jajka faszerowane avocado i łososiem
  • Fish and chips
  • Zapiekanka z wołowiny i puree ziemniaczanym z tartym serem
  • Łosoś z fasolką i ziemniakami
  • Mufiny

Francja

  • Łosoś w cieście francuskim
  • Sałatka nicejska
  • Zupa ze świeżych ziół z grzankami
  • Królik w sosie musztardowym
  • Tarta truskawkowa

Serbia

  • Sałatka z buraczków marynowanych z kozim  serem
  • Kuleczki z jagnięciny w pikantnym sosem
  • Zupa z ciecierzycy
  • Szaszłyki warzywne
  • Gulasz serbski z wieprzowiny i kapusty kiszonej
  • Owoce smażone w cieście polane syropem owocowym

Grecja

  • Grillowania cykoria, bocznik polany oliwą anyżowo-cytrynową przybrane zieloną sałatką
  • Ryba po grecku
  • Pasta z oliwek
  • Sałatka Grecka
  • Jagnięcina w sosie rozmarynowym
  • Greckie placuszki z cukinii z dipem
  • Naleśniki z owocami

Szwajcaria

  • Raclette z Gorgonzolą i gruszką
  • Sałata Waldorff
  • Gulasz cielęcy z pieczarkami
  • Kurczak w curry
  • Puree ziemniaczano-jabłkowe
  • Ciasteczka marchewkowe
  • Ciasteczka anyżowe

Austria

  • Śledzie w ziołach z oliwkami
  • Fasolka z tuńczykiem
  • Sałatka kartoflana
  • Łososiowe ruloniki nadziewane serkiem
  • Tafelspitz z wołowiny podawany z
  • musem jabłkowo-chrzanowym
  • Kartofle z kminkiem
  • Krem szparagowy
  • Strudel jabłkowy

Węgry

  • Pasztet z tuńczyka
  • Zielone szparagi z oliwkami
  • Pasztet z szynki
  • Sałatka węgierska z papryki, kabaczka i pomidorkach cherry z sosem vinegrete
  • Paprykarz z kurczaka z kluseczkami kładzionymi
  • Figi nadziewane

STACJE LIVE COOKING

  • Smażone krewetki z dipami
  • Naleśniki z musami owocami
  • Sushi
  • Szynka staropolska krojona na desce z dodatkami